Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αλλοιώνεται στο χρόνο. Εμείς φροντίζουμε να περιορίσουμε τους παράγοντες που επιταχύνουν την αλλοίωσή του.
Φως -Οξυγονο- Θερμοτητα
Φως
Αποφεύγουμε να το αποθηκεύουμε σε μέρος φωτεινό γιατί δημιουργεί Φωτό οξείδωση κάνοντάς το να χάνει το χρώμα του σε κίτρινο και αλλοιώνει την γεύση του. Προτιμάμε να φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα δοχεία.
Οξυγόνο
‘Όταν το εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα οξειδώνεται. Αυτό οδηγεί σε ένα σημαντικό μειονέκτημα του ελαιόλαδού, το τάγκισμα.
Φυλάσσουμε το ελαιόλαδο σε γεμάτα βαρέλια δοχεία κάθε φόρα και έτσι το διατηρούμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Θερμότητα
Η υψηλή θερμοκρασία αποτελεί μειονέκτημα για την διατήρηση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου. Φροντίζουμε να διατηρείται σε θερμοκρασία σταθερή 18 βαθμούς.